Την Παρασκευή 12 Απριλίου, μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του  1ου ΕΚ Δυτικής Αττικής άφησαν το στίγμα τους στο Αρκόπολις Ελευσίνας μεταλαμπαδεύοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του Bullying.

Οι μαθητές  μας σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα νέων Ελευσίνας Culterra και τον Οργανισμό 2023 Ελευσίς, δημιούργησαν δυο γκράφιτι, σε χώρο που είχε πολλάκις βανδαλιστεί από ακραίες ομάδες. Σκοπός της δράσης ήταν η πρόληψη της νεανικής βίας μέσα από την καλλιέργεια διαλόγου, ενσυναίσθησης και σεβασμού στην διαφορετικότητα.

Παράλληλα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κοινοπραξία εθελοντών καλλιτεχνών υπό το πλαίσιο ενός πολιτιστικού φορέα όπως είναι η 2023 Ελευσίς. Συνεργάστηκαν με νέους καλλιτέχνες της περιοχής και έκαναν μαθήματα skate και rollerblade στο skatepark του Αρκόπολις.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο Σχεδίου Δράσης για την Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου Σχολικών Μονάδων στον άξονα “Σχέσεις μαθητών/μαθητριών”, που υλοποιεί το 1ο Ε.Κ. Δυτικής Αττικής κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Ιωαννίδου ΠΕ83  και Κωνσταντίνα Βασσάλου ΠΕ89.01